Meer bezoekers in de webshop, meer online verkopen.

Klant:

Tilmar Bouwspecials

Dienst:

Foto & Video
SEA
SEO

Tilmar Bouwspecials is een begrip onder bouwspecialisten. Het bedrijf van Hans Jansen heeft een fysieke locatie in Meppen (NL). Maar sinds een paar jaar heeft Tilmar ook een webshop, waar het afgelopen jaar de deur plat is gelopen: online shoppen wordt ook onder bouwspecialisten steeds populairder. Hoe is het Tilmar gelukt door bouwprofessionals gevonden te worden? We vertellen graag hoe Peat Digital Tilmar Bouwspecials heeft geholpen bij betere vindbaarheid (SEO) conversieoptimalisatie (CRO).

De weg omhoog

Een webshop beginnen is één. Gevonden worden is twee. Dat gaat niet zomaar. Er gaat heel wat tijd en energie zitten in het bereiken van een goede positie in de zoekresultaten. Maar als je het goed aanpakt, komt je website steeds hoger te staan in Google. Hoe heeft Tilmar een A-locatie te pakken gekregen? Wij hebben geholpen met:

SEO

Content voor de doelgroep

Tilmar heeft als doelgroep bouwprofessionals. Bouwprofessionals zijn op zoek naar heel specifieke materialen en willen specifieke informatie. In overleg met Hans Jansen heeft Peat Digital teksten geschreven die helemaal passen bij de vragen van bouwers. Daarnaast hebben we de propositie van Tilmar zo duidelijk en mooi mogelijk neergezet.

Duidelijke structuur

Als bezoeker van een website wil je de informatie gestructureerd terug kunnen vinden. Duidelijke categorieën en goede categorieteksten zijn daarom van groot belang. Reken maar dat je bij Tilmar goede informatie kunt vinden over sleufventilatie of vogelwering! Door gestructureerd te schrijven op zoekwoorden, krijg je per pagina duidelijke informatie waar je wat mee kunt!

CRO

Gebruiksvriendelijkheid

Bezoekers moeten zich thuis voelen op een website. Hoe bereik je dat? In de kern komt het neer op gebruiksvriendelijkheid. Wij hebben een data-analyse losgelaten op de webshop om te zien hoe mensen zich gedragen in de shop. Een webshop moet zo werken dat het voor de gebruiker een eitje is om alles te vinden en uiteindelijk overtuigd raken dat een aankoop een goed idee is. Een snufje Peat doet altijd wonderen!

CRO: overtuig je klant dat een aankoop een goed idee is!

Design

Het oog wil ook wat. Dus een fris design is een absolute must, voor zowel desktop- als mobiele gebruikers. Vaak kun je met kleine design-aanpassingen een groot effect bereiken. Zoals de kleur of plek van de bestelknop. Het design kan het nog aantrekkelijker maken om te bestellen.

Techniek

Het is wel zo fijn als een website gewoon werkt. En soepel draait. Je merkt het pas als dat niet het geval is. Als je lang moet wachten voordat een pagina geladen is. Of dat linkjes niet werken. Slechte techniek is dé manier om bezoekers weg te jagen. Dat wil je niet. Peat Digital heeft dus geholpen bij het realiseren van een soepele, stabiele webshop.

Wij willen resultaten zien!

Als altijd waren we erg benieuwd naar de effecten van onze inspanningen. Want wij gaan voor goed! Daar doen wij het voor:

Over 2020:

  • 67% meer online omzet
  • 60% meer online bezoekers

Over 2021

  • Ruim 25% meer omzet
  • Bijna 50% meer gebruikers

Tilmar blij, wij blij!

Een snufje Peat Digital

Kan jouw bedrijf ook een snufje Peat Digital gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij laten je graag weten waar voor jou de kansen liggen om online te groeien.