Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Scoor meer bezoekers met SEO

Met SEO helpen we je aan meer bezoekers op je site. Transparant als we zijn leggen we je graag in duidelijke taal uit hoe wat dat doen.

Wat is SEO?

SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie: optimalisatie zodat je beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines nemen honderden factoren mee in het beoordelen van websites, waardoor SEO een specialisatie op zich is geworden. Wij zijn er gek op! Vanuit ons kantoor in Emmen gaan we voor je aan de slag. We proberen niet Google voor de gek houden met oude trucjes als keyword-stuffing, neplinkjes of andere shady techniekjes. Wat doen wij dan? Dat lees je hieronder.

Zoekwoordenanalyse

Het begint met een grondig onderzoek. Welke zoekwoorden gebruikt jouw doelgroep als ze zoeken op internet? Op welke termen wil je gevonden worden? Een analyse van zoekwoorden, het zoekvolume, de koopintentie en je concurrentie helpt bij het opstellen van een plan of strategie waarmee we jouw website hogerop helpen.

On Page SEO

Bij een succesvolle site draait het om gebruiksvriendelijkheid. Daarom kijken wij naar factoren als sitesnelheid, mobielvriendelijkheid en de ervaring van de gebruiker. Wij zorgen ervoor dat elke pagina perfect aansluit bij de zoekopdrachten en verwachtingen van je bezoekers. Automatisch ‘begrijpt’ Google dan beter het doel van je site en de inhoud van de pagina’s. We creëren zo nodig kwalitatief goede content, waardoor je website meer relevantie krijgt voor bezoekers én voor zoekmachines. Natuurlijk verzorgen wij ook een logische interne linkstructuur, relevante beschrijvingen bij afbeeldingen en de juiste meta-informatie (die zoekmachines gebruiken in de zoekresultaten). Alles voor een gebruiksvriendelijke site!

Off Page SEO

Zoekmachines zoals Google beoordelen ook factoren die buiten je website te vinden zijn. Een Off Page-factor is bijvoorbeeld relevante links van betrouwbare websites. Zulke links zijn voor Google een indicatie dat je site een autoriteit is op een bepaald gebied. Hierbij is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Google doorziet veel links van onbetrouwbare of irrelevante websites en zal dat bestraffen met een slechtere beoordeling. Wij gaan daarom voor je op zoek naar relevantie websites waar we links kunnen plaatsen. Goede content en relevante links gaan hand in hand, want: hoe beter je content, des te groter de kans dat anderen naar deze content willen linken.

Lokale SEO

Stel je hebt een bedrijf in Emmen en je wilt met je website vooral mensen bereiken die in Emmen en omstreken wonen. Dan gaan we voor je aan de slag om je site lokaal beter vindbaar te maken: lokale SEO. Hoe pakken we dit aan? We schrijven pagina’s die specifiek gericht zijn op lokale gebruikers. Verder zorgen we voor slimme plaatsing van contactgegevens en voor vermeldingen bij lokale nieuwswebsites en regiowebsites. Op die manier brengen we jouw website dichter bij jouw doelgroep. Lokale SEO is echt een uitkomst voor lokale ondernemers, zoals restaurants en winkels die klanten in de directe omgeving willen bereiken.

Klaar voor de start? Neem contact op met één van onze specialisten om jouw online strategie onder de loep te nemen. Door onze diverse specialisaties en no-nonsense mentaliteit brengen wij jou online vooruit.

Even Bellen?
Carmen Sales Manager 0591 - 23 00 25
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wouter van Liere

De Drommedaar
star star star star star

Sinds de samenwerking hebben we meetbaar meer reserveringen via Google en andere online platforms. En zijn we online veel beter vindbaar. De samenwerking met het team van Peat Digital verloopt goed: er wordt goed gecommuniceerd, er is creativiteit voldoende aanwezig en het team voelt ons bedrijf goed aan!

Johan Moormann

Memo ICT
star star star star star

Peat is onze partij op het gebeid van content en SEO, goed advies, persoonlijk contact en meedenkende medewerkers. Volgende project: Bedrijfsvideo, wij hebben er de volste vertrouwen in.