Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Scoor meer bezoekers met SEO


Met SEO-marketing bij Peat Digital optimaliseer jij jouw online aanwezigheid voor zoekmachines. Wij vertellen je graag hoe wij kunnen bijdragen aan het transformeren van jouw online visitekaartje.

Wat is SEO?

SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie: optimalisatie zodat je beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines nemen honderden factoren mee in het beoordelen van websites, waardoor SEO een specialisatie op zich is geworden. Wij zijn er gek op! Vanuit ons kantoor in Emmen gaan we voor je aan de slag. We proberen niet Google voor de gek houden met oude trucjes als keyword-stuffing, neplinkjes of andere shady techniekjes. Wat doen wij dan? Dat lees je hieronder.

Zoekwoordenanalyse

Het begint met een grondig onderzoek. Welke zoekwoorden gebruikt jouw doelgroep als ze zoeken op internet? Op welke termen wil je gevonden worden? Een analyse van zoekwoorden, het zoekvolume, de koopintentie en je concurrentie helpt bij het opstellen van een plan of strategie waarmee we jouw website hogerop helpen.

On Page SEO

Bij een succesvolle site draait het om gebruiksvriendelijkheid. Daarom kijken wij naar factoren als sitesnelheid, mobielvriendelijkheid en de ervaring van de gebruiker. Wij zorgen ervoor dat elke pagina perfect aansluit bij de zoekopdrachten en verwachtingen van je bezoekers. Automatisch ‘begrijpt’ Google dan beter het doel van je site en de inhoud van de pagina’s. We creëren zo nodig kwalitatief goede content, waardoor je website meer relevantie krijgt voor bezoekers én voor zoekmachines. Natuurlijk verzorgen wij ook een logische interne linkstructuur, relevante beschrijvingen bij afbeeldingen en de juiste meta-informatie (die zoekmachines gebruiken in de zoekresultaten). Alles voor een gebruiksvriendelijke site!

Off Page SEO

Zoekmachines zoals Google beoordelen ook factoren die buiten je website te vinden zijn. Een Off Page-factor is bijvoorbeeld relevante links van betrouwbare websites. Zulke links zijn voor Google een indicatie dat je site een autoriteit is op een bepaald gebied. Hierbij is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Google doorziet veel links van onbetrouwbare of irrelevante websites en zal dat bestraffen met een slechtere beoordeling. Wij gaan daarom voor je op zoek naar relevantie websites waar we links kunnen plaatsen. Goede content en relevante links gaan hand in hand, want: hoe beter je content, des te groter de kans dat anderen naar deze content willen linken.

Lokale SEO

Stel je hebt een bedrijf in Emmen en je wilt met je website vooral mensen bereiken die in Emmen en omstreken wonen. Dan gaan we voor je aan de slag om je site lokaal beter vindbaar te maken: lokale SEO. Hoe pakken we dit aan? We schrijven pagina’s die specifiek gericht zijn op lokale gebruikers. Verder zorgen we voor slimme plaatsing van contactgegevens en voor vermeldingen bij lokale nieuwswebsites en regiowebsites. Op die manier brengen we jouw website dichter bij jouw doelgroep. Lokale SEO is echt een uitkomst voor lokale ondernemers, zoals restaurants en winkels die klanten in de directe omgeving willen bereiken.

Contact

He’j eem?

Of je even tijd hebt.

Vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen we contact met je op. Vervolgens nemen we samen jouw online strategie onder de loep. Door onze diverse specialisaties en no-nonsense mentaliteit brengen wij jou online vooruit.