Missie

Bij Peat Digital streven we ernaar om dé partner te zijn voor kleine en grote ondernemingen die online succes willen behalen. Onze missie is om met passie en expertise, transparantie en een persoonlijke aanpak te zorgen voor meer klanttevredenheid, groei en stabiliteit in Drenthe en daarbuiten. We willen naast onze klanten staan, hen helpen om hun doelen te bereiken en hen ondersteunen bij het begrijpen van online marketing. Onze missie is gebaseerd op de kernwaarden van Drentse nuchterheid, afspraak is afspraak, samenwerking, kwaliteit, en intrinsieke motivatie.

Visie

Peat Digital is een marketingbureau waar klanten op kunnen vertrouwen. Onze visie is om te blijven groeien in termen van kennis, expertise en klanttevredenheid. We willen bekend staan om onze proactieve aanpak, onze nuchterheid en onze energieke benadering van werken binnen online marketing. We geloven in heldere communicatie, eerlijkheid en het leveren van kwalitatief hoogwaardig werk. We willen een bedrijfscultuur creëren, waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en zich kunnen ontwikkelen. Onze visie is om een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap, door lokale bedrijven ondersteuning te bieden en te stimuleren. Op de lange termijn willen we een stabiele en toonaangevende speler in de branche zijn.

Kernwaarden

  • Drentse nuchterheid: We communiceren duidelijk en helder, vermijden onnodige jargon en houden de zaken eenvoudig. We geloven dat als het makkelijker kan, het niet moeilijk moet zijn.
  • Afspraak is afspraak: We komen onze afspraken na en als dat niet mogelijk is, communiceren we duidelijk en stellen we alternatieven voor. Dit geldt niet alleen richting klanten, maar ook binnen ons team.
  • Naast de klant staan: We zien onze klanten als partners en werken samen aan hun succes. We begrijpen dat zonder de informatie en visie van de klant, we niets kunnen bereiken. Eerlijke communicatie, ook bij problemen, is essentieel voor een sterke samenwerking.
  • Kwaliteit: We streven altijd naar de hoogste kwaliteit in ons werk. Spelfouten en slordigheden zijn onaanvaardbaar. Kwaliteit moet voor zichzelf spreken.
  • Intrinsieke motivatie: We geloven dat passie voor het vak de motor is achter ons succes. Medewerkers worden blij van van succes, maar voelen ook extra motivatie om het beter te doen bij teleurstelling.

Onze Unique Selling Points (USP’s):

  • Transparantie: We houden de communicatielijnen open en zijn gemakkelijk bereikbaar via telefoon. Onze aanpak is laagdrempelig.
  • Persoonlijke betrokkenheid: We kennen onze klanten persoonlijk en begrijpen hun unieke situaties en uitdagingen. We streven naar 100% klanttevredenheid.
  • Lokale betrokkenheid: We blijven trouw aan onze roots in Drenthe en zetten ons actief in voor de lokale gemeenschap. We sponsoren lokale evenementen en streven naar een verhoogde leefbaarheid in de regio.
  • Menselijke benadering: Hoewel AI een opkomende trend is in onze branche, geloven we dat persoonlijk klantcontact essentieel is. We zorgen voor een menselijke benadering in een steeds digitalere wereld.

Toekomst

Op korte termijn concentreren we ons op stabiliteit en het behouden van kwaliteit. Op middellange termijn willen we groeien in termen van kennis en klanttevredenheid. Op lange termijn streven we ernaar om de toonaangevende marketingpartner in de regio te zijn, waarbij we onze kernwaarden en unieke benadering behouden.

Onze bedrijfscultuur is informeel, maar resultaatgericht. We streven naar een omgeving waar medewerkers zich gewaardeerd voelen, goed worden beloond en waar geld geen bron van stress is. We willen een bedrijf zijn waar iedereen met energie en humor samenwerkt om klanten tevreden te stellen en succes te behalen. Belangrijkste risico’s en uitdagingen zijn het behouden van kwaliteit bij groei, het managen van de groeiende klantenbasis, en het omgaan met concurrentie en veranderingen in de branche. We zullen deze uitdagingen aanpakken door te blijven investeren in vakkennis, het aannemen van gekwalificeerd personeel, en het vasthouden aan onze kernwaarden.