Social media marketing

Zet je social media in als verkoopkanalen

Met social media marketing bij Peat Digital haal jij meer uit alle social media platformen. Wij leggen je graag uit hoe wij jouw social media pagina’s om kunnen toveren tot verkoopkanalen.

Doelgroep analyse

Het begint allemaal bij een goede doelgroep analyse. Wat is je doelgroep en wat zijn hun interesses. Voordat je begint met het plaatsen van content is het belangrijk om te weten wie je wilt bereiken. Dit is belangrijk omdat de algoritmes van alle social media platformen de content zo relevant mogelijk wil maken voor de gebruiker. Als je content niet relevant is voor je volgers zullen ze het ook niet te zien krijgen.

Social media strategie

Als je weet wat je doelgroep is en wat hun interesses zijn moet er een plan komen. Hoe gaan wij er voor zorgen dat je social media kanalen beter zijn dan die van de concurrent. Door gebruik te maken van een social media strategie ben jij er zeker van dat je de juiste koers vaart en kun je blijven monitoren of de weg die jij vaart de juiste weg is. Ook bereik je door je social media strategie je doelgroep op de juiste momenten, met de juiste content.

Bereik de juiste doelgroep

Ruim 86% van de Nederlanders maakt gebruik van social media, waarvan bijna 9 miljoen mensen een Facebook account hebben. dat betekend wanneer je een bericht of campagne lanceert, en deze slaat aan waardoor hij gedeeld wordt, dan zullen steeds meer mensen je boodschap te zien krijgen. Naast dat veel mensen social media gebruiken is het ook heel erg actueel. Op social media is het moeilijk om oud nieuws te vinden, wanneer je de moeite neemt zal je het wel vinden. Maar wanneer je Twitter, Facebook of Instagram opent zal je meteen met je neuws in de actualiteit vallen. Omdat social media zo’n actueel platform is en alles er meteen op gedeeld wordt zal jij altijd op de hoogte zijn wat er speelt bij je doelgroep.

Social media inzetten als verkoop kanaal

Social media moet natuurlijk wel een positief effect hebben op  je bedrijf. Naast dat het belangrijk is dat je mensen op het juiste moment bereikt met de juiste content is het ook belangrijk dat je deze mensen tot klant kan omtoveren.

Positief effect op SEO

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie wordt vooral toegepast op websites, maar zoekmachine marketing is ook van belang bij social media marketing. Wanneer jouw social media kanalen goed worden ingericht, en wij zorgen voor goede content en interactie, dan zorgen deze factoren ervoor dat jij ook door middel van jouw social media kanalen goed vindbaar bent in bijvoorbeeld Google.

Contact

He’j eem?

Of je even tijd hebt.

Vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen we contact met je op. Vervolgens nemen we samen jouw online strategie onder de loep. Door onze diverse specialisaties en no-nonsense mentaliteit brengen wij jou online vooruit.