Goed, beter, best met CRO

Conversie optimalisatie

Met CRO door Peat Digital haal je meer omzet uit je site en uit de bezoekers op je site. We leggen je graag uit hoe Peat Digital jouw website optimaliseert.

Wat is CRO?

CRO staat voor Conversion Rate Optimization. Anders gezegd, optimalisatie die leidt tot meer conversies (bijvoorbeeld aankopen of aanvragen). Een website heeft een bepaald doel, zoals een product verkopen of een dienst aanbieden. Dan wil je natuurlijk dat alles zo ingeregeld is dat een bezoeker je site begrijpt, dat hij de informatie vindt die hij nodig heeft en uiteindelijk overtuigd wordt om een aankoop of aanvraag te doen. Het is logisch dat er heel wat factoren zijn die bijdragen tot dat ene doel. Hoe zorg je voor meer conversies? Welkom in de wereld van CRO!

De Peat Digital methode

Status quo

Voordat we gaan optimaliseren, brengen we eerst de huidige situatie in kaart. Wat is het doel van je site? Hoe presteert je site? Hoeveel conversies zijn er nu? Hoe is de technische staat van je website? Een grondige analyse van de huidige situatie helpt niet alleen bij het vinden van mogelijke verbeterpunten, het maakt ook inzichtelijk wat later het effect is van bepaalde verbeteringen. Bij CRO moet je niet gewoon maar wat doen. Gedegen onderzoek geeft de beste basis voor optimalisatie! 

Concurrentieanalyse

Hoe doen jouw concurrenten of concullega’s het? Wat doen ze goed? Wat doen ze verkeerd? Natuurlijk wil je je als ondernemer onderscheiden, maar je hoeft niet altijd het wiel uit te vinden. Er valt veel te leren uit de manier waarop andere shops in jouw vakgebied het aanpakken. Een analyse van de concurrentie is een belangrijke stap in de richting van de concurrentie verslaan. Let’s Peat the competition!

Gebruikersgedrag

Als ondernemer ken je je website door en door. Je weet precies waar alles staat en hoe je het kunt vinden. Maar geldt dat ook voor je bezoekers? Vaak blijkt dat gebruikers de weg kwijtraken op websites. En dat is niet gunstig voor je omzet. Daarom stellen wij ons vragen als: Hoe bewegen bezoekers zich op je site? Op welke pagina’s verlaten veel mensen je site? Hoe komt dat? Welke pagina’s ‘scoren’ goed? En welke juist niet? Met een heatmap kunnen we het gedrag van mensen op je site analyseren. Deze analyse helpt een 100 procent gebruiksvriendelijke site te realiseren.

Aanpassingen

Uit voorgaande analyses komen altijd verbeterpunten naar voren. Misschien moet het design aangepast worden, zodat bijvoorbeeld de bestelknop meer opvalt. Of het kan zijn dat de menustructuur op de schop moet, zodat mensen sneller vinden wat ze zoeken. Moet de content duidelijker, zodat mensen overtuigd worden om tot een aankoop over te gaan? Is de site snel genoeg? Peat Digital doet wat nodig is om je site klaar te maken voor meer conversies.

Monitoren, analyseren, optimaliseren

Niets is zo dynamisch als online marketing. CRO is dan ook een ongoing process. Nadat de eerste verbeteringen zijn doorgevoerd, willen we precies weten wat het effect is van deze verbeteringen. Daarom blijven we je site voortdurend monitoren. De resultaten analyseren we, zodat we weer verder kunnen optimaliseren. Hierbij herhalen we dus de voorgaande stappen zodat het steeds beter wordt. Oftewel: Peat repeat. Wij gaan voor goed, beter, best!

Klaar voor de start? Neem contact op met één van onze specialisten om jouw online strategie onder de loep te nemen. Door onze diverse specialisaties en no-nonsense mentaliteit brengen wij jou online vooruit.

Even Bellen?
Carmen Sales Manager 0591 - 23 00 25

Daniel Hulschebosch

Jaarkalender.nl
star star star star star

Vanaf dag één werken wij met volle tevredenheid samen met Peat Digital. Team Peat denkt altijd mee, zijn enthousiast en schrijven wekelijks de mooiste SEO verhalen voor jaarkalender.nl.  Een zeer tevreden klant! 

Niels Bakker

123-Kaminofen
star star star star star

Sinds maart 2021 zijn wij klant van Peat Digital. Dit naar grote tevredenheid. Joran Lars en zijn team reageren snel (en vriendelijk!) op onze e-mails en tackelen onze vragen zo snel als ze kunnen. Een heerlijk nuchter bedrijf waar service en meedenken hoog in het vaandel staat. Absoluut een aanrader voor een ieder die beter gevonden wilt worden op internet!