Een krachtige identiteit voor MKB IT

Klant:

MKBiT

Dienst:

Design

MKB IT is gespecialiseerd in IT-oplossingen voor het MKB. Vanuit het kantoor in Emmen staan ze klaar om bedrijven in de Noordelijke provincies te ondersteunen bij al hun ICT vraagstukken. Met meer dan 20 jaar ervaring, voorzien ze ondernemers van eerlijk en deskundig advies en begeleiding gedurende het hele proces van advies tot implementatie, Microsoft 365 training en een snelle service desk: MKB IT helpt je graag verder!

De uitdaging

De uitdaging voor Peat Digital was om een huisstijl te creëren die de kernwaarden en het unieke verhaal van MKB IT zou gaan weergeven. Deze huisstijl zou moeten gaan zorgen voor consistentie in alle communicatiekanalen en bijdragen aan het vergoten van de merkbekendheid van MKB IT.

Met een nieuwe huisstijl wilden wij gaan zorgen voor een herkenbare en professionele visuele identiteit van MKB IT. Op deze manier kunnen zij consistent zijn in de communicatie, merkbekendheid vergroten en een emotionele connectie met het publiek mogelijk maken. Met een goed ontworpen huisstijl wilden wij het volgende bereiken zodat MKB IT zich kon onderscheiden op de markt:

  • Onderscheidende identiteit en positionering.
  • Verhoogde merkbekendheid.
  • Uitstraling van professionaliteit en vertrouwen.
  • Coherente en consistente uitstraling.
  • Verbeterde marketingeffectiviteit.
  • Emotionele binding met het merk.
  • Duurzame impact voor de lange termijn.

Het proces

Diepgaand Inzicht: Peat Digital startte met een diepgaand begrip van MKB IT, hun bedrijfscultuur, doelen en doelgroepen. Door nauw samen te werken met MKB IT werden alle wensen en visies van de klant zorgvuldig in kaart gebracht.

Krachtig logo: Peat Digital ontwikkelde een krachtig logo voor MKB IT. Het logo, met een zorgvuldig geselecteerd kleurenpalet en moderne typografie, weerspiegelde de innovatieve en professionele identiteit van MKB IT. Het beeldmerk en de frisse kleuren waren met een specifiek doel gekozen om de groei van het bedrijf over te brengen.

Ontwerp van de huisstijl: Met het logo als basis creëerde Peat Digital een complete huisstijl voor MKB IT. Door de visuele identiteit consequent toe te passen, krijgt MKB IT een professionele en herkenbare uitstraling in al hun interacties met klanten en partners.

Websiteontwikkeling: Naast de huisstijl werkte Peat Digital ook aan het ontwerp en de ontwikkeling van een nieuwe, moderne website voor MKB IT. De website werd geoptimaliseerd voor een optimale gebruikerservaring en om het merk van MKB IT online te versterken.

Resultaat

De samenwerking tussen Peat Digital en MKB IT resulteerde in een succesvolle huisstijl-ontwikkeling die dankzij de prettige onderlinge communicatie, volledig voldeed aan de verwachtingen van de klant. De nieuwe huisstijl weerspiegeld de professionaliteit en innovatie van MKB IT en creëert een consistente visuele identiteit. Het krachtige logo en de bijbehorende elementen versterken de merkpositionering en zullen bijdragen aan een grotere merkbekendheid.

De nieuwe huisstijl legde de basis voor de ontwikkeling van een compleet nieuwe website voor MKB IT. De website, met een modern ontwerp en geoptimaliseerd voor een optimale gebruikerservaring, gaat een grote rol spelen in de groei van MKB IT.

Aan de slag!

Met de succesvolle implementatie van de nieuwe huisstijl en de lancering van de moderne website, is de samenwerking tussen Peat Digital en MKB IT nog niet ten einde. Peat Digital zal nu verder werken aan het vergroten van de online zichtbaarheid en het bereik van MKB IT door middel van SEO, SEA en Social media.