Wat zijn Google Partners?

Google Partners zijn bedrijven die een Partner badge van google hebben gekregen. Dit laat zien dat het bedrijf over bepaalde vaardigheden en expertise op het gebied van online marketing beschikt. Het is een soort keurmerk.

Kom ik in aanmerking voor een Partner badge?

Om in aanmerking te komen voor een Google Partner badge moet je natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen. Niet iedereen krijgt namelijk een Partner badge. Je moet je daarvoor echt bewijzen. Google kijkt voornamelijk naar de prestaties binnen het bedrijf. Naast de prestaties zijn er nog meer factoren waar je rekening moet houden. Je kan dan denken aan de uitgaven richting Google en de certificering. Voorheen was dat anders. Voorheen moest er minimaal één werknemer gecertificeerd zijn in Google Ads en een uitgave van minimaal €10.000 per negentig dagen. Dat waren de voorgaande eisen. Vanaf het begin van dit jaar zijn deze eisen veranderd. Ze zijn namelijk verhoogd. Hierdoor is het specialer wanneer jij samen met een Google Partner werkt.

Vereisten Google Partner badge 2021

Zoals we hierboven al aangaven zijn de vereisten sinds dit jaar veranderd. Je moet namelijk alle campagnes instellen voor een optimale weergave en je moet een optimalisatiescore hebben van 70& of hoger, hoe hoger hoe beter.  Verder moet je in plaats van €10.000 per maand €20.000 per maand uitgeven. Je kan je op deze manier namelijk aantonen dat jouw bedrijf actief genoeg is. Dit is een punt wat Google heel erg belangrijk vind. Als laatste komen we weer aan bij de certificering. De helft van alle in aanmerking komende werknemers moeten de Google Ads certificering behalen. Wanneer je hier allemaal aan voldoet kom je in aanmerking voor een Google Partner badge.

Wat zijn Google Premier partners?

Naast Google Partners zijn er ook bedrijven die Google Premier Partner zijn. Ook deze vereisten zijn sinds 2021 veranderd. Deze vereisten gaan we behandelen in een andere blog. Het is wel belangrijk om te weten dat je pas in aanmerking komt voor Google Premier Partner wanneer je al een Google Partner badge hebt. Voor de rest heb je geen invloed om Google Premier Partner te worden. De Premier partner badge wordt namelijk alleen gegeven aan de beste presterende 3% van alle deelnemers. Dit gebeurt dan ook maar één keer per jaar. Google kijkt dan ook zelf als jij in aanmerking komt of niet. Je kan niet aanmelden.

Hoe kan ik Google Partners herkennen?

Bij ons is het bijna niet te missen. Onze Partner badge staat namelijk op onze website. Toch raden wij je aan om eerst te kijken als een bepaalde marketing partij een Google Partner badge heeft. Een Google Partner badge laat namelijk zien dat het bedrijf voldoet aan alle eisen van Google. Je kan er dan ook vanuit dat er genoeg kennis en ervaring is binnen dat bedrijf. Het is dan ook niet zo dat elk bureau zomaar een badge kan krijgen. Daar moet een marketing bureau echt iets voor doen. Daarom is het ook zo mooi wanneer je zo’n badge hebt. Je mag er dan ook erg trots op zijn en dat zijn wij zeker!