Google Core update juni 2021

Waarom een Core update?

De juni Google Core update maakt onderdeel uit van een serie grotere updates die te maken hebben met de Google Page Experience. In het kort gaat Google er nog meer op letten hoe een gebruiker een webpagina ervaart. Hoe prettiger je site voor je bezoeker, hoe beter je scoort in deze Page Experience. Vandaar dat factoren als gebruiksvriendelijkheid, duidelijke content, snelheid en mobielvriendelijkheid nóg belangrijker worden. De juni Core update is dus de eerste in een serie grotere updates die Google doorvoert.

Effecten van Core update juni 2021

Is er reden voor paniek na de update van juni? Eigenlijk niet, tenminste, als je je website en de webcontent op orde hebt. Inmiddels zien we verschuivingen op de zoekresultatenpagina’s. In het begin weinig, maar nu een stuk meer. Dat betekent logischerwijs dat sommige pagina’s hoger ranken en andere lager. Het is zoals het is.

Een pagina die minder goed rankt, betekent niet het einde van de wereld. Je kunt er namelijk iets aan doen. Het zou pas vervelend zijn als je site minder goed gevonden wordt terwijl je het niet in de gaten hebt. Daarom is erg belangrijk om je site goed te (laten) monitoren, zodat je direct kunt ingrijpen als je wegzakt in de resultaten. Weleens nagedacht dit aan Peat Digital over te laten?

Het beste antwoord

Dagelijks verwerkt Google miljarden zoekopdrachten. Het algoritme van Google moet bepalen welke pagina het beste antwoord heeft voor elke zoekopdracht. Nu het algoritme van Google steeds beter wordt, wordt het nog belangrijker te investeren in een goede site. Google ‘snapt’ namelijk steeds beter hoe relevant je website is voor een gebruiker. De tijd dat we zoekmachines voor de gek konden houden met ‘keyword stuffing’ ligt dan ook ver achter ons. Geef je klant dus precies wat ze zoeken. Geef je klant de beste site, dan geef je Google ook de beste site.

Voice commands

Steeds meer mensen zoeken dingen op internet via een digitale assistent, zoals Google Assistent. Het is logisch dat ook die ontwikkeling van invloed is op de manier waarop Google pagina’s rankt. Het zou toch geweldig zijn als jouw website het antwoord levert op de zoekopdracht die iemand meegeeft aan Google Assistent?

Gebruiksvriendelijkheid

Waar het op neer komt: zet in op gebruiksvriendelijkheid. Zorg ervoor dat je site op alle fronten gebruiksvriendelijk is. Denk daarbij aan:

  • Overzichtelijk
  • Logisch
  • Inhoudelijk 100% relevant
  • Snel
  • Mobielvriendelijk

Hulp van Peat

Welke updates Google ook uitrolt, Peat Digital houdt je website altijd scherp in de gaten. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat je website altijd voldoet aan de laatste vereisten. We verzorgen aansprekende content, technische optimalisatie, SEOSEA, social media marketing en andere vormen van online marketing. En mocht het dan toch gebeuren dat je wegzakt op de zoekresultatenpagina, dan zijn wij er om zo snel mogelijk in te grijpen. Laat die Google updates maar komen!